LA CASA DE PAPEL ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ LA CASA DE PAPEL
La Casa de Papel: Υπάρχει μία τράπεζα, η οποία διαθέτει αίθουσα που πλημμυρίζει για την αποφυγή ληστείας. Κατά τη διάρκεια του 3ου κύκλου της διάσημης σειράς του Netflix La Casa de Papel, ένας από τους ληστές κάνει snorkelling για να μπει στην πλημμυρισμένη αίθουσα με το χρηματοκιβώτιο στην τράπεζα της Ισπανίας. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτό βασίζεται στα πραγματικά μέτρα ασφαλείας της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, η τράπεζα με έδρα τη Μαδρίτη έχει όντως έναν θάλαμο στο θησαυροφυλάκιό της που πλημμυρίζει με νερό αν επιχειρήσουν να το παραβιάσουν ληστές. Κι αυτό είναι ένα μόνο εμπόδιο... για τους επίδοξους ληστές.

Οι ληστές στην τρίτη σεζόν της διάσημης ισπανικής σειράς La Casa de Papel σπάζουν μια ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ προκειμένου να φτάσουν στον χρυσό. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν τρεις ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ φτιαγμένες από χάλυβα. Η πρώτη και μεγαλύτερη ζυγίζει 16,5 τόνους. Παράλληλα, ταιριάζει τόσο τέλεια στο πλαίσιό της, που η τράπεζα της Ισπανίας λέει ότι ακόμη και ένα χνούδι δεν μπορεί να περάσει μέσα από αυτήν. Η ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αυτή μετά οδηγεί σε έναν ανελκυστήρα 35 μέτρων που με την σειρά του βγάζει σε έναν προθάλαμο κι από εκεί μέσω μια κινητής γέφυρας σε μια δεύτερη ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

La Casa de Papel: Ο χώρος γίνεται... πισίνα.

Αυτός είναι και ο χώρος που θα πλημμυρίσει εάν πραγματικοί ληστές καταφέρουν να περάσουν την πρώτη πόρτα και ενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας. Και φυσικά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, πρόκειται για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από την κατασκευή του θησαυροφυλακίου όπου φυλάσσεται ο χρυσός της Ισπανίας, στα μέσα της δεκαετίας του 1930, δεν υπήρξε ποτέ «καμία προσπάθεια εισόδου χωρίς άδεια» όπως λέει η τράπεζα της Ισπανίας.

La Casa de Papel: Πάνω από 34 εκατομμύρια χρήστες είδαν τον 3ο κύκλο.

Στην τράπεζα της Ισπανίας δεν υπάρχει μόνο μία, αλλά τρεις ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που οδηγούν στον χρυσό. Και ο μύθος αυτός σχετικά με τον θησαυρό αποδείχθηκε θησαυρός για τους συντελεστές. Η σειρά έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη και πάνω από 34 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν δει τουλάχιστον μερικά από τα επεισόδια της τρίτης σεζόν.

Στους δύο πρώτους κύκλους, οι ληστές του La Casa de Papel καταφέρνουν να διαρρήξουν στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας για να εκτυπώσουν εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη σεζόν, στοχεύουν την τράπεζα της Ισπανίας για τον χρυσό της και πιέζουν τις Αρχές για να απελευθερώσουν ένα από τα μέλη της συμμορίας τους που έχει συλληφθεί. Τα θυμωμένα μέλη της συμμορίας συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική τράπεζα, μαζί τον εγκέφαλο της σπείρας, τον «El Profesor», που ζητά από τους Ισπανούς να διαμαρτυρηθούν μαζικά και να στηρίξουν την «αντίστασή» τους, όπως την ονομάζουν.

La Casa de Papel: Τα γυρίσματα έγιναν στο υπουργείο Δημοσίων Έργων.

Στο La Casa de Papel, οι σκηνές που απεικονίζονται σαν να είναι τραβηγμένες από την τράπεζα της Ισπανίας, έχουν στην πραγματικότητα τραβηχτεί στο υπουργείο Δημοσίων Έργων. Στο μεταξύ, η τράπεζα της Ισπανίας είναι ίσως μία από τις ελάχιστες τράπεζες που έχει αίθουσα που πλημμυρίζει για την αποφυγή ληστείας.

«Πίσω στην δεκαετία του 1930 δεν υπήρχαν κάμερες κλειστού κυκλώματος, δεν υπήρχε παρακολούθηση των χώρων από μακριά, δεν υπήρχαν αισθητήρες», δήλωσε ο Σάιμους Φάχι, Διευθύνων Σύμβουλος της Merrion Vaults στο Δουβλίνο.

Ο Φάχι λέει πως έχει επισκεφθεί εκατοντάδες κρύπτες στην αναζήτησή του για να τα νοικιάσει ή να τα αγοράσει από τράπεζες που κλείνουν. Και σύμφωνα με τον ίδιο, οι προφυλάξεις της τράπεζας της Ισπανίας είναι ασυνήθιστες. «Δεν έχω δει ποτέ μου έναν θάλαμο που να πλημμυρίζει» λέει χαρακτηριστικά.

Στην PALIOURAS DOORS θα βρείτε ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που δεν μπορεί να τις διαρρήξει ούτε η ομάδα του LA CASA DE PAPEL.

Καταστήματα - Που βρισκόμαστε:
  Λ. Κηφισού 22, Τ.Κ. 10442, Αθήνα.
+30 2105151778

  Πατούσα 3, Τ.Κ. 10677, Αθήνα.
+30 2103819000
Γραφτείτε στο Newsletter μας...
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με 43 Χρόνια Εμπειρία στις Θωρακισμένες Πόρτες Ασφαλείας, τις Πόρτες Ασφαλείας, τις Εσωτερικές Πόρτες και τις Κλειδαριές Ασφαλείας.
© Copyright 1977 - 2022 Paliouras Doors Official Website. All Rights Reserved. Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Social Media, SEO, UI/UX and Design by Starten Development. Secured by Comodo Positive SSL.